top of page
6c.jpg

Information

Var förberedd på att en fotografering kan ta upp till 3-4 timmar där det finns möjlighet för flera pauser för matning och byten på bebisen. Ta gärna med något till dig själv att äta också.

Innan fotograferingen är det bra om bebisen är nymatad så att den sover gott. Ha gärna löst sittande kläder på babyn också innan ni kommer så undviker vi  onödiga märken på kroppen. Ta gärna med en liten filt till den som vi kan vira in den i.

I studion är det ganska varmt för att bebisen ska ha det så skönt som möjligt. 

Ta gärna på dig något tunt upptill så att du själv inte blir för varm eftersom du kommer sitta relativt nära värmekällan.

Bebisen är oftast halvnaken då jag fotar eller har små specialsydda nyföddkläder på sig. Jag använder tyger och lägger runt bebisen och det är inte någon “naken” känsla över bilderna. Jag lägger aldrig ut bilder på nätet om vi inte har kommit överens om att det är ok.

Eftersom jag fotar bebisen utan blöja ibland så händer det såklart små olyckor då och då.  Lugn.. jag är van!

Det är ingen fara. :)

Hur går det då till när vi väl är inne i studion. Jo först kikar vi lite på om du önskar några speciella tyger/wraps eller särskild rekvisita. Sedan börjar jag fotografera bebisen på en beanbag/saccosäck där jag använder dessa tyger och wraps. Vi gör några olika variationer och byten av mössa/hårband och tyger osv.

När jag har tagit de poser jag planerat på säcken så fotar jag bebisen med annan rekvisita som lådor, korgar mm. Ta gärna med något eget om du önskar det. Tex något som betyder mycket för dig så som ett gosedjur.

Till sist kan jag även fotografera dig/er med den nyfödde om så önskas.

SÄKERHET

Säkerheten går absolut först. Jag vill att du som förälder alltid ska känna dig trygg med vetskapen om att säkerhet går före en bra bild när du fotar ditt barn hos mig. Under fotograferingen kommer du alltid att sitta väldigt nära ditt barn och finnas där som en extra säkerhet.

 

Ibland kanske jag lånar din hand för att stötta barnets huvud och istället tar bort din hand när jag redigerar bilden efteråt.

NYFÖDDFOTOGRAFERING

 

Nyföddfotografering  i studio ca 3-4h.

 

Online konsultation innan ankomst där vi går igenom dina tankar och funderingar kring fotograferingen.

 

Fotorekvisita som filtar, hårband, mössor osv, ingår.

 

Alla bilder är redigerade på grundnivå innan de läggs upp i ett galleri för visning.

 

Galleri med alla bilder i ett lösenordsskyddat webbgalleri för urval

 

Fotograferingsavgift 1495kr

Vänligen observera att digitala bilder samt olika bildpaket köpes separat

BOKNING

Boka din nyföddfotografering i god tid.

 

Det bästa är att du gör det då du är under din sista del av graviditeten. Detta på grund av att det blir absolut bäst bilder då bebisen är helt nyfödd. 2-12 dagar gammal. Så det gäller att planera in fotograferingen då vi inte har så många dagar på oss.

Självklart kan vi justera datumet beroende på om barnet blir för tidigt fött eller om du går över tiden.

Innan fotograferingen är det bra om du funderar på vad syftet med fotograferingen är. Kanske vill du ha fina fine art bilder på väggen hemma eller ett klassiskt fotoalbum. Önskar du väggkonst så är det bra om vi väljer rekvesita som passar in färgmässigt hos just dig.

Boka fotografering kan du göra genom att maila mig på info@vivigraphy.com.

14bwhonlap.jpg
3.jpg
bottom of page